ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Prichádza jar a ...INFORUM!

Prichádza jar a ...INFORUM!

13. 4. 2016 - Albertina icome Praha, Albertina icome Bratislava

Od minulého týždňa sa môžu záujemcovia registrovať na konferenciu INFORUM 2016, ktorej hlavnou témou sú elektronické informačné zdroje. Uskutoční sa 24. – 25. mája na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Viac sa dozviete, vrátane programu a zoznamu hostí, na stránkach konferencie.

V úvodnom bloku vystúpi Daniel Albertsson zo Swedish University of Agricultural Sciences, ktorý sa vo svojom príspevku zamyslí nad možnými následkami narastajúcich digitálnych kolekcií na úkor tlačeného fondu pre akademické knižnice a ich používateľov. Medzi ďalšími zvanými rečníkmi je Dietrich Schüller, ktorý sa dlhodobo venuje uchovávaniu audiovizuálnych dokumentov pre budúce generácie, Nazlin Bhimani z Veľkej Británie, ktorá načrtne spôsoby, ako úspešne poskytovať informačný servis v e-learningovom prostredí 21. storočia, a Helle Lauridsen, ktorá sa zameria na premeny knihovníckych systémov a ich budúci vývoj.

Workshopy budú už v pondelok 23. 5. pod vedením Dietricha Schüllera a Nazlin Bhimani. Na utorňajšom večernom Infomejdane bude odovzdaná tohtoročná Cena INFORUM.

Mediálnymi partnermi konferencie sú časopisy IKAROS, ITlib a KNIHOVNA – knihovnická revue. A opäť to žije aj na Facebooku, kde zverejňujeme najčerstvejšie novinky.