ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Konferencia INFORUM 2017 úspešne za nami

Konferencia INFORUM 2017 úspešne za nami

8. 6. 2017 - Albertina icome Praha, Albertina icome Bratislava

Na Vysokej škole ekonomickej sa v máji uskutočnil 23. ročník konferencie INFORUM, ktorej sa zúčastnilo 410 účastníkov, prednášajúcich a vystavovateľov.

V roli pozvaných rečníkov vystúpili Carl Grant (premena univerzitnej knižnice na intelektuálnu križovatku a centrum inovácií), Yvonne Ng (archivácia videozáznamov a sociálnych médií), Fiona Greig (význam dizertácií v elektronickej podobe) a Kai Karin Geschuhn (Open Access 2020).

Úvodná scénka AiP bola tentoraz na tému Pracovné piesne v knižniciach a ich význam v knihovníckom workflow.

Príspevky v tohtoročnom programe boli venované napr. premene knižníc na inovatívne spoločenské centrá, krízu v uchovávaní audiovizuálnych dokumentov a archiváciu sociálnych médií, sprístupňovanie elektronických dizertačných prác, projektom CzechElib a knihovny.cz, otvorenému prístupu k vedeckým informáciám, trendom v akvizícii tlačených a elektronických kníh, video zdrojom, digitálnym humanitám, sledovanie využitia e-zdrojov a alternatívnym metrikám, nástrojom na vyhľadávanie alebo informačným potrebám mladých vedcov. Súčasťou konferencie bola aj posterová sekcia. Počas stredajšieho popoludnia sa uskutočnila panelová diskusia Open Access – hľadanie rovnováhy. Takmer všetky príspevky a prezentácie sú už dostupné v online zborníku.

Denné i nočné dianie na konferencii zachytáva obsiahla fotogaléria. Mediálnymi partnermi tohtoročnej konferencie sú časopisy ITlib a KNIHOVNA – knihovnická revue.

Ďakujeme všetkým účastníkom, vystavovateľom a prednášajúcim, ktorí sa na príjemnej atmosfére konferencie podieľali a spolu s nami sa teší opäť do videnia za rok v termínu 29. – 30. 5. 2018.