ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Konferencia INFORUM 2017: zaregistrujte sa ako ranné vtáča, zľava končí v utorok

Konferencia INFORUM 2017: zaregistrujte sa ako ranné vtáča, zľava končí v utorok

25. 4. 2017 - Albertina icome Bratislava

Registrácia na konferenciu INFORUM 2017 je v plnom prúde, zvýhodnené vstupné platí v prípade prihlásenia a úhrady do 2. 5. Celý program a ďalšie užitočné informácie nájdete na www.inforum.cz. Tešíme sa na Vás v termíne 30. – 31. mája na Vysokej škole ekonomickej v Prahe.

V úvodnej časti vystúpi Carl Grant z University of Oklahoma Libraries, ktorý bude zdieľať skúsenosti s premenou univerzitnej knižnice na intelektuálnu križovatku a centrum inovácií. Medzi ďalšími pozvanými rečníkmi uvítame Yvonne Ng z organizácie WITNESS, dlhodobo sa zaoberajúcou archiváciou video záznamov a etickými princípmi v tejto oblasti a Fionu Greig z Veľké Británie, ktorá vyzdvihne význam dizertácií a ich dostupnosti v elektronickej podobe.

Počas stredajšieho popoludnia sa predstaví Kai Karin Geschuhn z Max Planck Digital Library v Nemecku s príspevkom zameraným na iniciatívu Open Access 2020 a zúčastní sa panelovej diskusie Open Access v strede/strete záujmu spolu so zástupcami vydavateľstiev.

Workshopy sa uskutočnia už v pondelok 29. 5. pod vedením Carla Granta a Yvonne Ng. Počas večerného Infomejdanu bude príležitosť stretnúť sa a pobaviť s kolegami z odboru.

Mediálnymi partnermi konferencie sú časopisy ITlib a KNIHOVNA – knihovnická revue. Spolok slovenských knihovníkov a knižníc podporuje aj tento rok účasť zástupcov kolektívnych členských knižníc SSKK. Sme tiež na Facebooku. Oficiálny hashtag konferencie #INFORUMprague.