ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » LibKey zjednodušuje a urýchľuje prístup k úplným textom

LibKey zjednodušuje a urýchľuje prístup k úplným textom

7. 3. 2024 - Third Iron

Neprehľadnosť, neúplné vyhľadávanie a časová náročnosť – to je to, čo vedcom a študentom často vadí pri prístupe k úplným textom článkov.

Obvykle je nutné prejsť rôzne platformy, preklikať odkazy v linkovacích nástrojoch a čakať na načítanie stránok. Mnoho používateľov navyše knižnicu obchádza a začína svoje vyhľadávanie na otvorenom webe, čo sťažuje prístup k vlastným zdrojom knižnice.

Otvorené webové stránky, ako je Google Scholar, sa ľahko používajú, ale skryté faktory, ako je IP adresa vedca, môžu používateľa priviesť na platené stránky, a to aj v prípade obsahu, ktorý je v ich knižnici dostupný.

Pripojte sa k AiP/AiB a Aaronovi Maierhoferovi zo spoločnosti Third Iron vo štvrtok 21. 3. 2024 na webinár Reducing clicks to content with LibKey a dozviete sa všetko o LibKey, novej technológii prelinkovania, ktorá zjednodušuje a urýchľuje prístup k obsahu z akéhokoľvek miesta vyhľadávania. Webinár je určený knihovníkom zameraným na elektronické informačné zdroje, odborovým knihovníkom a systémovým knihovníkom.

Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.