ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Opýtajte sa na otvorený prístup a publikovanie. Pozývame na online podujatia

Opýtajte sa na otvorený prístup a publikovanie. Pozývame na online podujatia

19. 10. 2021 - Albertina icome Bratislava

Počas jesene sa uskutoční viacero online podujatí, radi by sme Vás upozornili na niektoré z nich. Knižný veľtrh vo Frankfurte sa koná tento týždeň. Kombinuje akcie na mieste s virtuálnymi stretnutiami. Odporučiť môžeme živý webinár vydavateľstva Karger zameraný na publikačnú činnosť alebo diskusné stretnutie s hlavným ekonómom EIU What Does a Post-Covid Economy Mean for Work and Study?

Na konci októbra nebude chýbať tradičný Týždeň otvoreného prístupu (25. – 29. 10.), hlavnou témou bude It Matters How We Open Knowledge: Building Structural Equity. Na publikovanie v režime open access sa môžete pýtať 28. 10. odborníkov z Charlesworth. Informačným a vedeckým pracovníkom je určené online stretnutie Open Access Membership for Slovakia počas Týždňa vedy a techniky. Dozviete sa, ako za zvýhodnených podmienok publikovať otvorené články v časopisoch Taylor & Francis.

Z doterajších podujatí majú najvyššiu sledovanosť webináre o službe Writefull, ktorá zjednodušuje život všetkým, ktorí píšu odborné články v angličtine. Na Slovensku a v Česku Writefull predpláca rastúci počet vysokých škol.

A potom je tu rad podujatí, ktoré sa už síce konali, ale sú pre Vás dostupné zo záznamu. Či už to bol diskusný seminár Critical Thinking Bootcamp alebo na aktuálnu tému How to identify and deter ghost writing.

Ďalšie zaujímavé online podujatia