ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Jesenné podujatia online aj naživo

Jesenné podujatia online aj naživo

1. 10. 2022 - Albertina icome Bratislava

Jesenné konferencie sú v plnom prúde, mohli sme sa vidieť na CASLINe, najbližšie na konferenciách Knižnice 2022 a Bibliotheca Academica 2022. Za nami už je tradičný septembrový Peer Review Week, viaceré webináre si ale môžete pozrieť zo záznamu, napríklad od Charlesworth Author Services, Karger, SAGE a Taylor & Francis.

Okrem toho sa počas jesene uskutoční aj niekoľko online podujatí a radi by sme vás upozornili aspoň na niektoré z nich. Najvyššiu sledovanosť majú naďalej webináre pre používateľov a záujemcov o službu Writefull, ktorá vďaka pomoci umelej inteligencie zjednodušuje život všetkým, ktorí píšu odborné články v angličtine. V ČR a SR Writefull predpláca rastúci počet vysokých škôl, a pokiaľ medzi ne tá vaša nepatrí, využite individuálne predplatné so zľavou, pre ČR a pre SR.

Pokračujú aj webináre, ako publikovať v časopisoch Taylor & Francis, 13. 10. sa o svoje skúsenosti podelí Thomas Arndt z Forschungszentrum Jülich, členskej inštitúcie Helmholtz Association. Dozviete sa, ako využívajú publikačnú platformu SciFlow pri písaní odborných článkov a záverečných prác.

Na konci októbra sa bude konať tradičný Open Access Week (24. – 30. 10.), hlavnou témou je Open for Climate Justice. Webinár zameraný na otvorený prístup už ohlásili SAGE a Charlesworth Author Services. O ďalších zaujímavých akciách Vás budeme informovať v našej sekcii Semináre a na Facebooku.