ČeskyEnglish

Úvod » Semináre » Využite naplno Writefull a e-zdroje, ku ktorým máte prístup [TNUNI]

Využite naplno Writefull a e-zdroje, ku ktorým máte prístup [TNUNI]

Tento seminár už síce nestihnete, ale pokiaľ máte záujem o podobný, dajte nám vedieť!
Kedy: 22. 3. 2023, 13:00 – 14:00
Vložné: zdarma, nutná registrácia
Voľné miesta: 92

Srdečne pozývame pracovníkov a študentov z Trenčianskej univerzity v Trenčíne na praktický webinár k nástrojom Writefull a informačným zdrojom, ku ktorým máte prístup.

Nástroj Writefull bol špeciálne navrhnutý na korektúru odborných textov v angličtine. Od iných nástrojov sa líši najmä tým, že používa jazykové modely založené na umelej inteligencii (AI), a priebežne sa „učí“ z textov miliónov publikovaných odborných článkov. Writefull koriguje gramatiku, použitie odbornej terminológie, interpunkciu, pravopis a štylistiku. Skúšobný prístup bude aktívny do 5. 4. 2023.

Na online seminári sa tiež dozviete, ako využiť e-zdroje, ku ktorým máte prístup na platformách ProQuest a Knovel pri štúdiu, vedeckej práci a vo vzdelávaní:

  • časopisy a knihy
  • kvalifikačné práce, zborníky z konferencií, noviny
  • interaktívne grafy, tabuľky a rovnice
  • vyhľadávanie materiálov podľa ich fyzikálno-chemických vlastností
  • a ďalšie odborné informácie z celého sveta

Priestor bude aj na vaše otázky. Príklady budú z vedných odborov Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne.

Webinár je v slovenčine online priamo vo vašom internetovom prehliadači a na prenos zvuku stačí, aby ste mali k počítaču pripojené reproduktory alebo slúchadlá.

Nevyhovuje vám čas konania? Zaregistrujte sa aj tak, pošleme vám odkaz na nahrávku.