ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Aké časopisy, sivá literatúra a aktuálne spravodajstvo pribudli do ProQuestu

Aké časopisy, sivá literatúra a aktuálne spravodajstvo pribudli do ProQuestu

22. 10. 2016 - ProQuest

Od januára do októbra 2016 do ProQuest Central pribudlo vyše 1800 publikácií s aktuálnymi plnými textami. Z toho 1200 vedeckých časopisov. Čo to znamená z pohľadu jednotlivých odborov?

Pokiaľ máte prístup k ProQuest Central alebo databázam z daných odborov, názvy publikácií a vydavateľstiev slúžia na prístup k nim. Stačí kliknúť v internetovej sieti vašej organizácie alebo cez vzdialený prístup na ich názov.

Ekonomické vedy

277 publikácií rozšírilo ekonomické databázy, napr. ABI/INFORM Collection. Pribudlo 226 správ od Plunkett Research, nové hospodárske výhľadové správy od Oxford Economics a vedecké časopisy od českého International Institute of Social and Economic Sciences a vydavateľstiev zo 16 krajín.

Prírodné vedy a technika

Okrem už spomínaných 55 časopisov od Springer Nature je v ProQueste dostupný aj Scientific Reports – jeden z najcitovanejších mnohoodborových časopisov podľa impakt faktoru (Thomson Reuters, 2015) a ďalšie tituly z techniky, vied o živej a neživej prírode.

Medicína

Vyše 150 publikácií od Springer, BioMed Central, BMJ, RCNi, Springer Nature a 18 ďalších vedeckých vydavateľstiev. Viacero časopisov je z psychológie, endokrinológie a lekárskej biológie.

Spoločenské vedy a umenie

Medzi 50 novými časopismi sú Campbell Systematic Reviews s článkami založenými na dôkazoch z pedagogiky, trestného práva a sociálnej starostlivosti, ďalej od nezávislého vedeckého vydavateľstva Berghahn Books a študentmi vydávaný časopisy InVisible Culture zameraný na vizuálnu kultúru do Arts & Humanities a Arts Premium Collection.

Aktuálne spravodajstvo

Novinkou v databázach s aktuálnym spravodajstvom sú noviny PAP English News Service, Planet Money a Project Syndicate, ďalej spravodajstvo a transkripty obchodných a politických noviniek Lou Dobbs Tonight a National Public Radio's.

Ktoré všetky publikácie máte k dispozícii na platforme ProQuest zistíte cez záložku Publications. Vyhľadávať môžete podľa slova v názve titulu, odborného zamerania a bibliografických údajov.

Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.