ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Noviny ako významný zdroj pre vedcov?

Noviny ako významný zdroj pre vedcov?

25. 9. 2018 - ProQuest

Nie je prekvapujúce, že noviny sú jedným z významných zdrojov pre výskum v spoločenských vedách a umení. Nečakané je, keď sú noviny často citovaným zdrojom vo vedeckých článkoch z odboru ako je verejné zdravotníctvo.

Štúdia The Scholarly Impacts of Newspapers ukázala, ako často vedci využívajú noviny vo svojich vedeckých prácach a rozsiahly vplyv citácií novín vo vedeckých časopisoch. Autorom je Eric T. Meyer, ktorý v čase prieskumu pôsobil ako profesor sociálnej informatiky na Oxford Internet Institute. Vznikla v spolupráci spoločnosti ProQuest.

Skúmal, ako často štyri veľké denníky – The New York Times (ďalšie vydania), The Washington Post, The Wall Street Journal a The Guardian – boli citované vo vedeckých časopisoch v r. 2000 až 2017. Z analýzy vyplynulo, že vedci využívajú noviny v stále väčšej miere. Novinové články sú citované v každom vednom odbore a vedcami po celom svete.

Pozrite si prezentáciu, prečítajte si súhrn alebo celú prípadovú štúdiu. V článku na blogu ProQuest sa dozviete, prečo sú The New York Times hodnotným zdrojom pre výskum verejného zdravia.

Odkazy vydavateľstiev a publikácií slúžia používateľom s aktívnym prístupomNewsstream Global, ktorá je súčasťou ProQuest Central. Vedú priamo k úplným textom, pokiaľ ste v internetovej sieti vašej organizácie alebo využívate vzdialený prístup.

Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.