ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Tri novinky v CEEOL: knihy Masarykovej univerzity, European Stability Initiative a začína CEEOL Press

Tri novinky v CEEOL: knihy Masarykovej univerzity, European Stability Initiative a začína CEEOL Press

21. 5. 2020 - CEEOL - Central and Eastern European Online Library

Central and Eastern European Online Library začala ako platforma na sprístupňovanie časopisov z humanitných a spoločenských vied strednej, východnej a juhovýchodnej Európy. Zámerom CEEOL je sprístupňovať aj relevantné, ale ťažko dostupné vedecké knihy a sivú literatúru.

  • Nakladatelství Masarykovej univerzity, ktoré patrí k najväčším akademickým vydavateľstvám v ČR, začalo sprístupňovať vybrané vedecké knihy zamerané na umenie a humanity na platforme Central and Eastern European Online Library. Dostupné sú formou trvalého nákupu, niektoré sú otvorené.
  • V rámci kolekcie CEEOL´s Grey Literature sú v režime open access sprístupnené ESI Reports. European Stability Initiative (ESI) je think tank zameraný na juhovýchodnú Európu a rozšírenie Európskej únie.
  • Treťou novinkou je začínajúce vydavateľstvo CEEOL Press. Zastreší spoluprácu s akademickými vydavateľstvami a publikovanie vedeckých kníh autorov zo strednej a východnej Európy, ktorí chcú zviditeľniť svoju prácu v medzinárodnom merítku. Zameria sa na historické, politické a kultúrne otázky tohto regiónu.

Chcete prístup k e-knihám a sivej literatúre v CEEOL? Ste autor alebo vydavateľstvo a chcete vedieť viac o vydávaní kníh, sivej literatúry a časopisov na CEEOL?

Central and Eastern European Online Library launches CEEOL P
Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.