ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Koľko on-line vzdelávania ešte zvládneme?

Koľko on-line vzdelávania ešte zvládneme?

14. 1. 2021 - Albertina icome Bratislava

Súčasná situácia nahráva virtuálnym vzdelávacím akciám, a aj my by sme Vás radi pozvali na niekoľko zaujímavých webinárov, ktoré sa odohrajú v roku 2021 alebo sa uskutočnili na konci minulého roku.

Najaktívnejším z našich partnerov je tradične Charlesworth, na týždeň od 18. 1. chystá sériu miniwebinárov pre začínajúcich vedcov, ktoré naučia, ako efektívne interpretovať výsledky výskumu formou štatistických údajov a analýz. V ďalších týždňoch nadviaže témami, ako písať grantové žiadosti, ako na efektívnu spoluprácu vo vedeckom svete a vedenie výskumných tímov a na tipy, ako si budovať kariéru v akademickej sfére. Vydavateľstvo Karger potom pozýva všetkých záujemcov o problematiku otvoreného prístupu a otvorenej vedy na webinár Publish and Read Onboarding Session 2021.

Zoznámiť sa môžete tiež s najnovšími e-zdrojmi od Oxford University Press – Oxford World's Classics a What Everyone Needs to Know.

A určite stojí za to vrátiť sa aj k uplynulým online seminárom – témami boli napr. duševné zdravie vedcov a akademikov, ako publikovať výsledky výskumu formou video článku v časopise JoVE alebo nové trendy vo vzdelávaní na ekonomických školách. Veľkému záujmu sa teší nástroj Writefull, ktorý slúži na korekciu odborných textov v angličtine, a ktorý od januára už niekoľko univerzít využíva.

V októbri sa konal nezvyčajný diskusný webinár Open Access & Change in Scholarly Communications s riaditeľom Národnej technickej knižnice, vyd. Karger Publishers a V. Karenom z AiP. A zabudnúť nemôžeme ani na miniINFORUM, kde zazneli príspevky zamerané aj na e-knihy a antiplagiátorské systémy.

Celý kalendár podujatí