ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » ProQuest podporuje integráciu s výučbovým systémom Moodle

ProQuest podporuje integráciu s výučbovým systémom Moodle

19. 3. 2021 - ProQuest

ProQuest predstavil nové možnosti prepojenia medzi platformou ProQuest a e-learningovými systémami, konkrétne Moodle a Canva. Ďalšie systémy budú nasledovať onedlho.

Platforma ProQuest teraz spĺňa štandard IMS Global Learning Consortium v. 1.3 pre interoperabilitu výučbových nástrojov (LTI). Je to ďalšie vylepšenie zo strany ProQuestu, ktoré uľahčuje a zefektívňuje prístup do predplatených e-zdrojov, najmä v čase dištančného vzdelávania.

Keď je integrácia medzi platformou ProQuest a Moodle nastavená (viď návody nižšie), vyučujúci môžu jednoducho vkladať odkazy na obsah z ProQuestu priamo do študijných materiálov v Moodle bez nutnosti opustiť prostredie kurzu. A študenti získajú priamy prístup k obsahu, bez toho aby sa museli samostatne prihlasovať do ProQuestu, používateľ je overený priamo v Moodle.

Dnes je kriticky dôležité, aby študenti nielen získali ľahký prístup k predplatenému obsahu, ale tiež aby čerpali zo spoľahlivých a overených zdrojov, ako je napr. ProQuest Central. Integrácia s výučbovými systémami je ďalším spôsobom, ako môžu akademické knižnice aktívne podporovať výskum a výučbu. Táto služba je inštitúciám s prístupom k ProQuest poskytovaná zdarma.

Návody, ako integrovať:

Oficiálna tlačová správa
Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.