ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Metriky z Journal Citation Reports integrované do platformy ProQuest

Metriky z Journal Citation Reports integrované do platformy ProQuest

3. 6. 2023 - ProQuest, Part of Clarivate

Aktuálne došlo k prepojeniu funkcií platforiem Web of Science (WoS) a ProQuest. Používatelia priamo na platforme ProQuest nájdu u časopisov hlavné metriky z Web of Science:

  • Web of Science Journal Citation Indicator sa zobrazuje všetkým používateľom platformy ProQuest.
  • Web of Science Journal Impact Factor sa zobrazuje používateľom z inštitúcií, ktoré predplácajú Web of Science a zároveň niektorú z databáz na platforme ProQuest.

Podrobnosti sa dozviete zo záznamu webinára Web of Science Journal Citation Report Information in the ProQuest Platform a návodu. Inštitúcie nemusia nič nastavovať. Pokiaľ je vaša inštitúcia predplatiteľom služieb ProQuest a Web of Science, máte tieto údaje u časopisov automaticky dostupné.

Už onedlho budú na platforme ProQuest sprístupnené aj profily autorov z Web of Science. Pomôžu vyhľadať autorov, ktorí publikujú na danú tému, a bude tak možné ľahko identifikovať špičky v odbore a nadviazať spoluprácu.

Ďalšou pripravovanou novinkou je zobrazenie počtu citácií z Web of Science priamo na platforme ProQuest. Bude tak možné jednoducho vyhľadať ťažiskové články k témam, ktoré používateľov zaujímajú, a udržať si prehľad o najnovšom výskume.

Príspevok na zdieľanie na Facebooku
Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.