ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Novinky vo vyhľadávaní v Central and Eastern European Online Library

Novinky vo vyhľadávaní v Central and Eastern European Online Library

13. 7. 2023 - CEEOL - Central and Eastern European Online Library

Používatelia Central and Eastern European Online Library môžu vďaka vylepšeniam efektívnejšie vyhľadávať a pracovať s výsledkami vyhľadávania:

  • Výsledky vyhľadávania sú teraz zoradené podľa relevantnosti.
  • Slová, ktoré hľadáte, sú zvýraznené, aby ste sa rýchlejšie zorientovali vo výsledkoch vyhľadávania.
  • Na zlepšenie možnosti vyhľadávania v originálnom jazyku článku alebo knihy sa vo výsledkov vyhľadávania zobrazuje nielen názov v angličtine, ale aj názov v pôvodnom jazyku dokumentu. Táto funkcia zvyšuje efektívnosť vyhľadávania, najmä pri práci s publikáciami, ktoré nie sú v angličtine.
  • Metadáta dokumentov vo výsledkoch vyhľadávania sú rozšírené o kľúčové slová. Táto zmena poskytuje ucelený pohľad na vyhľadané publikácie, aby ste mohli rýchlo posúdiť relevantnosť.
  • V základnom aj pokročilom vyhľadávaní si môžete vybrať, či budete vyhľadávať len v úplných textoch (PDF Content) alebo vyhľadávať v metadátach aj úplných textoch (All Content).

Central and Eastern European Online Library (CEEOL) je popredný poskytovateľ akademických časopisov, kníh a sivej literatúry z humanitných a spoločenských vied zo strednej, východnej a juhovýchodnej Európy. V CEEOL sú zastúpené aj časopisy zo Slovenska (71 titulov) a Česka (125 titulov).

Pokiaľ vaša inštitúcia nemá licencovaný prístup k CEEOL, využiť môžete vyhľadávanie a otvorené publikácie. Inštitúcie s predplatným majú prístup aj k licencovanému obsahu a môžu publikovať svoje časopisy v CEEOL.

Bližie informácie o predplatnom CEEOL alebo publikovaní vaších publikácií na platforme CEEOL radi poskytnú Jakub Petřík (ČR) a Lucia Poledníková (SR).

Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.