ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Používatelia Web of Science môžu teraz vyhľadávať aj v databáze dizertačných a diplomových prác!

Používatelia Web of Science môžu teraz vyhľadávať aj v databáze dizertačných a diplomových prác!

8. 8. 2023 - ProQuest, Part of Clarivate

V polovici júla bola na platformu Web of Science pridaná nová kolekcia ProQuest Dissertations & Theses Citation Index (PQDTCI), ktorá umožňuje vyhľadávať v kolekcii vyše 5,6 milióna záznamov dizertačných a diplomových prác z viac ako 4 000 univerzít zo 60 krajín (vrátane Českej republiky). Používatelia z inštitúcií, ktoré majú licencovaný prístup aspoň k jednej časti základnej kolekcie Web of Science, už majú pri vyhľadávaní túto databázu automaticky k dispozícii.

Integrácia ProQuest Dissertations & Theses do Web of Science (WoS) poskytuje jedinečnú možnosť rozsiahlych rešerší a vyhľadávania v časopisoch, konferenčných zborníkoch, preprintoch, patentoch, dizertačných prácach a ďalších vedeckých publikáciách na jednom mieste.

ProQuest Dissertations & Theses Citation Index je samostatná databáza, ktorá je štandardne zahrnutá do vyhľadávania vo všetkých databázach WoS (All Databases Search). Používatelia PQDTCI majú k dispozícii všetky nástroje na vyhľadávanie, spresňovanie a analýzu výsledkov, ktoré sú vlastné platforme Web of Science. Môžu tiež obmedziť vyhľadávanie na dizertačné a diplomové práce výberom vyhľadávania len v ProQuest Dissertations & Theses Citation Index. Podrobné informácie o vyhľadávaní nájdete v stručnej príručke k citačnému indexu PQDT.

Inštitúcie, ktoré majú predplatené oba zdroje – WoS a PQDT Global – majú možnosť prepojenia z WoS na viac ako tri milióny úplných textov kvalifikačných prác na platforme ProQuest. Neskôr tento rok spoločnosť Clarivate plánuje pridať u záznamov v PQDTCI prelinkovanie na Cited References (citované záznamy) a Related Records (súvisiace záznamy).

Súvisiace webináre sa uskutočnia 1. 9. a 22. 11. 2023. Nevyhovuje vám čas konania? Napíšte nám.

Vysoké školy na Slovensku srdečne pozývame, aby sa informovali o možnosti zaradenia svojich dizertačných a diplomových prác do programu ETD Dissemination. Zúčastneným školám je tiež bezplatne poskytnutý prístup k diplomovým prácam ich študentov prevedených do elektronickej podoby (zoznam inštitúcií, ktoré sú už do programu zapojené). A od roku 2021 majú prístup aj k Electronic Theses and Dissertations Dashboard, ktorý vizuálne prezentuje správanie používateľov.

Oficiálna tlačová správa
Web of Science Release Notes
Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.