ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » Generátor abstraktov už aj vo Writefull for Overleaf

Generátor abstraktov už aj vo Writefull for Overleaf

18. 8. 2022 - Digital Science | Writefull

Generátor abstraktov je na žiadosť používateľov už nielen ako samostatný nástroj, ale aj ako súčasť Writefull for Overleaf. Abstract Generator je šikovný nástroj, ktorý využíva umelú inteligenciu na automatické generovanie abstraktu pre váš článok.

Ako to funguje

V aplikácii Writefull for Overleaf (na stiahnutie do Chrome a Firefox) nájdete tlačidlo Abstract Generator hneď vedľa funkcií Title Generator a Paraphraser. Kliknite naň a Writefull urobí analýzu textu vášho rukopisu v LaTeX a navrhne vám abstrakt.

  • Nepáči sa vám vygenerovaný abstrakt alebo názov? Žiadny problém, kliknite znova na tlačidlo Generovať… a objaví sa ďalší návrh.
  • Ak už máte návrh abstraktu, s ktorým ste spokojní, kliknite na „Paste“ a Writefull vloží vygenerovaný abstrakt do oblasti abstraktu. Pôvodný text abstraktu, pokiaľ existoval, označí Writefull ako komentár, takže ho budete mať aj naďalej k dispozícii.
  • Ak ešte nemáte abstrakt, môžete kliknúť na tlačidlo ‚Kopírovať‘ a vložiť ho na požadované miesto.
  • Po vložení môžete pokračovať v úprave automaticky vygenerovaného abstraktu v rámci zdrojového kódu LaTeXu podľa vlastného uváženia.

Všetky nástroje a návrhy jazykových korektúr od Writefull v rámci Overleafu boli vyvinuté špeciálne pre LaTeX – a to isté platí aj pre generátor abstraktov. To znamená, že vaša syntax LaTeXu nebude zasahovať do generovania abstraktu a akákoľvek syntax v texte bude zachovaná v automaticky generovanom abstrakte.

Prečo automatický generátor abstraktov?

Je ťažké vybrať najdôležitejšie časti odborného textu a potom z nich vytvoriť stručný odstavec. Generátor vám ušetrí čas a zmierni frustráciu. Nezabudnite, že výstup programu Writefull je generovaný úplne automaticky, preto si skontrolujte úplnosť a presnosť abstraktu.

Aké ďalšie widgety môžete vo Writefull využiť?

  • Title Generator na základe vášho abstraktu vytvorí názov
  • Paraphraser vám pomôže s preformulovaním viet
  • Sentence Palette, kolekcia užitočných fráz, ktoré môžete použť pri písaní odborného textu
  • Language Search je databáza autentického jazyka vedeckých textov, pomôže vám zistiť, ako slová a frázy používať v kontexte

Máte návrhy na zlepšenie alebo nápady na ďalšie widgety? Napíšte na support@writefull.com!

Chcete sa o Writefull dozvedieť viac? Pozrite si niektorý z webinárov v slovenčine, češtine alebo angličtine.

Máte záujem o licenciu Writefull pre vašu inštitúciu alebo máte otázky? Kontaktujte Vladimíra Karena (ČR) alebo Luciu Poledníkovú (SR).

Oficiálna tlačová správa
Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.