ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » AiP a AiB sa stali distribútorom antiplagiátorského softvéru Urkund

AiP a AiB sa stali distribútorom antiplagiátorského softvéru Urkund

6. 2. 2020 - Albertina icome Bratislava

Švédska spoločnosť Prio Infocenter AB a AiP/AiB uzavreli zmluvu o distribúcii antiplagiátorského riešenia Urkund v Česku a na Slovensku. Uznávaný a oceňovaný softvér Urkund patrí k svetovej špičke v oblasti odhaľovania plagiátorstva, ako už niekoľko rokov dokazujú nezávislé výskumy, ktoré sa uskutočnili aj u nás.

K najsilnejším stránkam Urkund patrí o. i. zahrnutie obsahu radu popredných svetových vydavateľstiev a najmä kontrola prekladov vrátane slovenčiny a češtiny. Riešenie možno integrovať so systémami LMS vrátane u nás veľmi rozšíreného Moodle. Používateľské rozhranie Urkund je k dispozícii v niekoľkých jazykoch, aj v češtine.

Urkund bol označený za najpresnejší antiplagiátorský softvér v rozsiahlej štúdii Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin v roku 2013 a v roku 2019 bol súčasťou ďalšej veľkej porovnávacej štúdie European Network for Academic Integrity (ENAI), ktorej výsledky by mali byť v dohľadnej dobe zverejnené. Je tiež veľmi dobre hodnotený v čerstvej bakalárskej práci, ktorá vznikla na Mendelovej univerzite v Brne.

Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.