ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » ProQuest otvára svoje brány: vyhľadávanie v 900 miliónoch dokumentov voľne dostupné

ProQuest otvára svoje brány: vyhľadávanie v 900 miliónoch dokumentov voľne dostupné

17. 6. 2020 - ProQuest

Od 15. 6. 2020 ProQuest umožňuje priamy prístup z otvoreného webu na platformu www.proquest.com. Ktokoľvek tak môže vyhľadávať a zobrazovať náhľady viac než 900 miliónov dokumentov a čítať úplné texty z open access zdrojov bez nutnosti akéhokoľvek ďalšieho overovania.

Používatelia z inštitúcií, ktoré predplácajú niektorú z databáz na platforme ProQuest, môžu navyše po prihlásení pracovať aj s úplnými textami, ktoré nie sú voľne dostupné.

Cieľom je používateľom uľahčiť prístup k obsahu bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzajú. Zo strany terajších predplatiteľov nie sú vyžadované žiadne zmeny v nastavení. Podrobnosti sú priebežne zverejňované v ProQuest Support Center a FAQ.

ProQuest tiež zjednodušil postup overovania. Používatelia ľahšie nájdu svoju inštitúciu, a to buď vyhľadaním podľa názvu inštitúcie alebo zadaním inštitucionálnej e-mailovej adresy. Po overení sa používateľovi zobrazí v záhlaví stránky názov inštitúcie.

Na platforme ProQuest nájdete časopisecké databázy, najväčší digitálny archív novín, aktuálne spravodajstvo, výskumné správy, e-knihy, multimédiá a ďalšie vedecké kolekcie. Určené sú pre všetkých používateľov – od začiatočníkov po pokročilých. Používateľské rozhranie je aj v češtine.

ProQuest platform release news and updates
ProQuest platform LibGuides
ProQuest Platform: Product Education
Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.