ČeskyEnglish

Úvod » Novinky » SciFlow: menej frustrácie a kratší čas na písanie a formátovanie textov

SciFlow: menej frustrácie a kratší čas na písanie a formátovanie textov

31. 3. 2022 - SciFlow GmbH, Albertina icome Bratislava

Formátovať článok podľa špecifikácií vedeckého časopisu vyžaduje čas. Veľa času. Podľa najnovšieho výskumu 14 hodín na jeden článok. A ak vedec pošle článok do iného časopisu, musí začať odznova.

Každý vedec to zažil. Odoslať súbor vo Worde kolegovi, len aby stratil čas hľadaním správnej verzie v starých e-mailoch, keď si uvedomí, že niečo nesedí.

Celý text, aj keď je uverejnený v časopise, je ťažké opätovne použiť, šíriť alebo uverejniť online. Autor často ani nemá k dispozícii konečný text.

S cieľom skrátiť čas komunikácie a zbaviť sa frustrácie z opätovného formátovania viacerých verzií rukopisov vznikla digitálna autorská platforma SciFlow. Zjednodušuje pracovné postupy písania a publikovania pre vedcov a ich inštitúcie.

Rovnomennú spoločnosť založili v Nemecku v roku 2016 Dr. Carsten Borchert a Frederik Eichler. Nápad vzišiel z Eichlerových študentských skúseností. Podobnú frustráciu pri písaní a publikovaní výskumu neskôr ako doktorand zažil aj Borchert. Frustrácia z formátovania dokumentov vo Worde ich priviedla na myšlienku ľahko použiteľného nástroja na úpravu textu, ktorý by bol výkonný ako LaTeX, a používal sa jednoduchšie než MS Word. Ako prvý začal kolaboratívny nástroj SciFlow používať Max-Planck Institut. Využívajú ho aj Helmholtzova spoločnosť a verejné vysoké školy.

Viac sa dozviete na online stretnutí pre slovenské a české inštitúcie 27. 4. 2022, kde vám SciFlow ukážu naživo zakladatelia spoločnosti.

Informácie z Katalógu

Chcete vedieť viac?
Píšte a volajte, Miriam Suchoňová má odpovede na všetky vaše otázky.